Wat is de You!Design templatemaker

Een foto is opgebouwd uit pixels (punten) en het resolutie geeft aan uit hoeveel. Een 8 Megapixel camera bijvoorbeeld, kan foto’s maken met een resolutie van 3264x2448 pixels.

Een foto met een lage resolutie die op groot formaat wordt afgedrukt wordt uitgerekt. Bijvoorbeeld: Bij een foto met een resolutie van 1920x1280 pixels is op een foto van 15cm x 10cm elke punt 0,08 mm breed en hoog. Bijna onzichtbaar voor het oog. Op een Wallcover van 300cm x 200cm is deze punt 1,5mm breed en hoog en dus goed zichtbaar. Met als gevolg dat hij ‘blokkerig’ wordt.

Als je wel eens online een foto of fotoboek hebt besteld, weet je dat niet iedere foto geschikt is om te laten afdrukken. Dit heeft niet alleen te maken met de kwaliteit van het beeld maar veel ook met de resolutie van de foto.
Bijvoorbeeld: foto’s die je download van facebook zijn meestal niet groot genoeg om op een groot formaat afgedrukt te worden. Foto’s die gemaakt zijn met een goede camera of een van de nieuwste telefoons hebben wel de juiste resolutie voor het afdrukken op foto’s of in fotoboeken.

De producten die we bij BabZ-PrintZ verkopen zijn vaak vele malen groter dan de foto’s in een fotoboek. In een fotoboek zullen de foto’s niet snel groter zijn dan 20x30 cm. Een vergelijkbare foto voor een Wallcover van 200x300 cm heeft een resolutie nodig die 100x groter is dan die voor een fotoboek.

Dit is waar de You!Design templatemaker zijn werkt doet. De You!Design templatemaker maakt een raster waar je foto’s in plaatst en voegt de geplaatste foto’s automatisch samen tot één grote eindfoto (de template) die nodig is voor het afdrukken van jouw ontwerp.

Daarbij zorgt de templatemaker ervoor dat alleen foto’s geplaatst worden die groot genoeg zijn om een goede kwaliteit template te garanderen.